Over TODO Sport

Team TODO Sport wordt gevormd door Sven Taal, Youri Sonbeek, Ramon Quak, Frank de Booij en Rob Gerritsma. Zij zijn zowel op de tennis- als op de padelbaan terug te vinden voor jong en oud en voor beginnende en gevorderde spelers. Plezier staat bij ons voorop en we hopen alle leerlingen telkens weer iets bij te kunnen leren en met een lach van de baan te zien gaan. Wij delen graag onze passie met jou.

Geschiedenis

Mijn naam is Sven Taal en ik ben de oprichter en eigenaar van TODO Sport.

Ik ben 26 jaar en gek op het spelletje met een racket en een bal. Op mijn 4e verjaardag kreeg ik mijn eerste stuitertennisles. Nu, ruim 20 jaar later, stuiter ik nog steeds met heel veel passie rond op de Tennis- of Padelbaan.

Ik ben begonnen met het geven van tennisles aan jonge kinderen toen ik 16 was. Op mijn 17e wist ik dat mijn passie ligt bij het geven van les. Op mijn 18e ben ik begonnen met de opleiding via de KNLTB voor tennislicentie A en ondertussen heb ik ook mijn B-licentie gehad waardoor ik alle niveaus les mag geven. 8 jaar lang heb ik fulltime tennisles gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.

Met padel heb ik op mijn 20e voor het eerst kennis gemaakt. Met vrienden van de tennis speelde ik af en toe eens een potje. Hoe vaker ik het spel speelde hoe meer het snelle en vooral tactische spel mij greep en een goede reden om ook hier een opleiding voor te volgen. Sinds maart 2022 mag ik mezelf nu gediplomeerd padelleraar noemen. Op hetzelfde moment heb ik van TOGB Tennis & Padel de kans gekregen om met deze nieuwe passie aan de slag te gaan als zelfstandige tennis- en padelschool en heb ik TODO Sport opgericht. Bij deze omnivereniging voelde ik mezelf snel thuis en voel ik me nu een vis in het water. Ik ben begonnen met workshops van 4 weken om de leden in een korte tijd kennis te laten maken met padel waarna de 14-weekse cursussen snel veel enthousiaste leerlingen opleverde die ook met plezier op de padelbaan staan. Snel was enthousiasme zo groot dat ik handen tekort kwam om aan de vraag voor les te voldoen.

Ondertussen staan we met 5 gepassioneerde leraren op zowel de Tennis- als de Padelbaan, zijn we meegegroeid met de vereniging die nu 900 leden telt en 6 padelbanen en 6 tennisbanen heeft en geven we les aan zowel volwassenen als kinderen op alle niveaus.

TODO Sport organiseert ook verschillende evenementen waaronder het bekende tenniskamp voor de jeugd van 6 t/m 16 jaar in de zomervakantie, diverse funtoernooien zoals het leerlingentoernooi Padel en in samenwerking met Bandanasport.nl de populaire tennisreizen naar o.a. Turkije en Ibiza. Daarnaast biedt TODO Sport de mogelijkheid voor deelname aan een padelweekend.

Wij zijn ook een erkend leerbedrijf voor stagaires van MBO Sport en bewegingsleider en Sportinstructeur/training/coach